Psoriasis Kuur Kangal

🇹🇷 Sivas, Turkije 🐟

Doktor vissen Sivas - Kangal | Turkije

Een bijzonder kuuroord voor de psoriasispatiënten in Kangal – Sivas / Turkije, dat internationale bekendheid geniet. Het bijzondere van dit kuuroord zijn de visjes die in het warme bronwater (37 graden) leven en de huid verzorgen. Het bronwater is rijk aan selenium; een zwavelachtige stof die een geneeskrachtige werking heeft. Het verhaal gaat; dat ooit een herder na het baden in dat water heeft ontdekt dat de wonden op zijn voet waren genezen. Maar het oord heeft pas veel later bekendheid gekregen. Nu zijn er vele faciliteiten voor verblijf aanwezig en worden er gasten vanuit de hele wereld ontvangen.

Impressie hotel

Aanvullende informatie

Het kuuroord heeft behalve voor psoriasis ook een genezende werking voor verschillende andere huidaandoeningen, zoals eczeem, schimmels, wonden en ook voor reumatische aandoeningen.

Bakhus Reisburo: reuma kuur hotel: Psoriasis Kuur

Het kuuroord ligt ongeveer 2,5 uur rijden vanaf de luchthaven Kayseri; En is 2 keer per week met een chartervlucht vanuit Amsterdam en Dusseldorf te bereiken. Hoogzomer zijn er ook vluchten naar de luchthaven Sivas; waar de afstand naar het kuuroord duurt 1 uur en 20 min.

Het kuuroord is 12 maanden open. Er zijn binnen -en buitenbaden. Voor de buitenbaden beschikt het hotel over verwarmde en overdekte looppaden.

Er leven 2 soorten visjes in het thermaalwater: bijtvisjes en stootvisjes, de bijtvisjes knabbelen de meeste huidschilfers weg en de graasvisjes knabbelen de huid verder schoon.
De vissen leven in water van 37 graden C, terwijl normaal gesproken, in water dat warmer is dan 28 graden geen leven meer mogelijk is. Deze visjes kunnen alleen in dit water leven, daarom is het een zeer bijzonder oord.
Het water heeft permanent een temperatuur van 37 graden C. is rijk aan selenium, is helder en zonder geur en bezinksel. Het stroomt vanuit de bron in de baden en wordt steeds ververst.
Het water is isothermaal en heeft een pH waarde van 7.2.

De aanbevolen kuur:
– 3 weken lang, elke dag 8 uur (2 x 4 uur) in het bad zitten.
– ‘s Morgens op een lege maag 3 glazen thermaal water drinken en daarna ontbijten.
– Geen alcohol, medicijnen en zalven gebruiken.

Het hotel beschikt over 48 kamers en hebben verschillende faciliteiten zoals: een restaurant, winkel, speelzaal; met o.a. internet en tafeltennis, theesalon, voetbalveld etc.
Alle kamers hebben thermaalwater van 37 C graden.

Wij bieden dit jaar kuurarrangementen aan in dit bijzondere kuuroord.
Het is mogelijk een arrangement te boeken in groepsverband en/of op individuele basis.
Voor individuele boekingen is het mogelijk om iedere week te vertrekken.

Een verblijf van 3 weken op basis van HP, incl. retourvlucht/transfer*/ kuur:  € 1460.-
Eenpersoonstoeslag: € 420.-,
FB toeslag € 225.- voor 3 weken.
Transfer toeslag: 1 persoon € 150.- / 2 personen: € 60.- / 3 personen: € 40.-
Vanaf 4 personen geen transfer toeslag.
Directe vlucht Amsterdam –Kayseri

Interesse?
Begin met boeken:

Boekingsaanvraag

Overige wensen

Interesse?
Begin met boeken:

Boekingsaanvraag

Overige wensen